Over Topi Hondenmassage

Even voorstellen, Ik ben Trudy Schets, Kynologisch Massage Therapeut.

Al mijn hele leven ben ik een echte dierenvriend. Een leven zonder dieren kan ik mij niet voorstellen. Honden, katten, ratten, hamsters, konijnen, ik heb ze allemaal gehad.
Ik trek de dieren ook altijd aan , ze komen graag naar mij toe.
Dat is ook hoe ik mijn lieve Pip heb ontmoet. Als pup van 4 maanden is zij, in augustus 2015, vanuit Bosnië naar een asiel in Nederland gekomen. Ik ging kijken, eigenlijk voor een zusje van haar. Maar eenmaal in het hok, was het Pip die mij opzocht. Ik voelde direct een band/verbinding.
En ik weet zeker dat er een reden is dat Pip bij mij terecht is gekomen. Al snel merkte ik dat Pip niet echt pup-gedrag vertoonde. Ze was rustig, bedeesd en altijd alert en op haar hoede. Het duurde een aantal maanden voor ze überhaupt kon of wilde spelen. Pip is een zeer gevoelig hondje, die haar gevoelens moeilijk kan uiten en een echt binnenvettertje is.
In 2017 kwam Toby, het Jack Russeltje van mijn ouders, in ons leven. Pip en Toby kunnen het zeer goed vinden. Maar, zoals bekend, zijn Jack Russels redelijk druk..... Op een avond zat ik hem te strelen, iets waar hij tot dan toe nog niet de tijd voor genomen had, Hij wilde nooit langer dan 2 seconden op je schoot blijven zitten. Die avond kwam er ineens een woord mijn gedachten binnen: HONDENMASSAGE.
Toen nog geen idee dat dit bestond, maar ben toch gaan zoeken. Bij mij zowat om de hoek bleek het opleidingsinstituut te zijn. Ik besloot direct mij op te geven voor de basisopleiding. En vandaag de dag ben ik met de laatste module bezig van de Kynologische Massage Therapeut opleiding.
Ik ben gelukkig, eindelijk kan ik mijn droom achterna...werken met dieren....
En dat heb ik te danken aan Toby en Pip, want met deze 2 schatjes is alles begonnen.......

En in het najaar van 2019 heb ik dan ook besloten Topi Hondenmassage op te gaan zetten. Zodat ik nog veel meer hondjes mag leren kennen en ze mag helpen waar nodig.